Foto: Randaberg Landsbyforening

Vistneshyttå- Dagsturhytta

Vistneshyttå er en nydelig hytte som du finner på svabergene rett i nærheten av Vistnestunet.

Hytten er en helårig hytte, og er tilrettelagt for alle å besøke. Med sin flotte utsikt til kysten og mulighet for å fyre på vinterstid, gjør dette hytta til et nydelig helårig turmål. Det er ikke mulighet for å sove på hytta. Likevel kan en på sommerstid henge opp hengekøyer i skogen rett i nærheten av hytta. Utenfor hytta finner du også en utedo. En kjekk tur å ta med familien på. I område rundt Vistneshyttå kan en også finne flere krigsminner fra 2. verdenskrig.

Tilkomst og parkering

Alternativ 1: Parkering ved Viste strandhotell. Følg skilting mot Viste fra E39 eller Randaberg sentrum.

Buss nr. 8 fra Stavanger via Randaberg sentrum, buss nr. X76 til Randaberg via UiS og buss nr. 15 til Randaberg via Goa stopper også her.

Alternativ 2: Parkering ved Vistnestunet. Følg skilting fra Randaberg sentrum til Vistnestunet.

Turbeskrivelse til hytta

Alternativ 1: Viste Strandhotell-Vistneshyttå. Turen starter på gruslagt turvei ved hotellet og går vestover mot Goavika småbåthavn. Stien går over lave høydedrag og man passerer bunkere fra krigen underveis. Etter småbåthavnen går stien forbi noen hytter og naust langs sjøkanten. Man passerer båtstøer, jorder og enkelte knauser på veien vestover, men området er forholdvis flatt. Ca. 400 meter før man kommer til hytta, går man over en gjerdeklyver og kommer inn på områdene ved Vistnestunet. Her skifter landskapet karakter til kystlynghei og kulturbeite. Det siste delen av stien frem til hytta går over hei og svaberg, før man når hytta fra sjøsiden.

Alternativ 2: Vistnestunet-Vistneshyttå. Denne turen går på grussti og egner seg for barnevogn og rullestol. Turen starter på parkeringsplassen ved Vistnestunet, og man kan velge å gå gjennom eller rundt selve tunet. Deretter følger man en grusvei med litt stigning forbi et toalett og en gapahuk. I denne gapahuken er det mulig å lage bål. Derfra går stien videre inn gjennom skogen. En skog som for øvrig egner seg godt til f.eks. overnatting i hengekøye. I enden av stien ligger Vistneshyttå; ut mot havet.

Avstand

Alternativ 1: Fra Viste er det 2,3 kilometer

Alternativ 2: Fra Vistnestunet er det 0,6 km