Bilde av en dame på et bakeri

Noen kjøper bil, Janniche kjøpte et bakeri

Landsbybakeriet

Fakta om Janniche Håland

STATUS: Gift med ungdomskjæresten,
begge fra Randaberg
BARN: To jenter (22 og 16)
BOSTED: Grødem
FAVORITTMAT: Bacalao
BESTE MIDDAGSTIPS: Lager alltid
dobbel porsjon, da bacalao bare blir
bedre og bedre etter som smakene
setter seg.

Da Janniche nærmet seg 40, begynte hun å løfte blikket. «Finnes det noe mer for meg der ute?».Da hun så annonsen om et bakeri som var til salgs på Randaberg, grep hun muligheten. Dette er nå åtte år siden.

Janniche (47) er apotektekniker av utdanning. I 20 år jobbet hun i apotekbransjen. Først på gulvet som apotektekniker, hun jobbet tre år som lærer på apotekteknikerlinjen ved Bergeland VGS, og videre jobbet hun seg opptil å bli ledende tekniker på sykehusapotekets laboratorium der de blant annet produserte medisiner, cellegift og ernæring.

Lidenskap for mat

Janniche Håland, eier og daglig leder av «Landsbybakeriet» i Randaberg, er den perfekte vert: Lidenskapelig opptatt av god mat, liker å lage det koselig,og elsker å stelle i stand til besøk.- Jeg elsker de gode luktene fra nybakt brød, lyden av prat og latter blandet med klirring fra kopper og krus.Med leder erfaringen fra hennes siste jobb, så var dette den «perfekte jobb»for Janniche, men hun var likevel totalt uvitende om hva hun gikk til.

Bratt læringskurve

Hun fikk erfare at å jobbe med mat, er mye mer enn det gjestene ser fra disken. Mattilsynet har et strengt oppsyn med alle som selger mat. Det er mye formelt og mange regler og lover hun har måttet sette seg inn i. Etter ett år vurderte Janniche om det var dette hun hadde drømt om. Hun var uvitende om den store arbeidsmengden, å alltid være på jobb – for det er knallhard jobbing å eie og drive egen butikk. I ettertid skulle hun ønske hun visste at dette var helt normalt, noe mange kjente seg igjen i. Hun er glad for at hun valgte å fortsette. Når man starter på år nr to, er man mer forberedt på det som kommer, man har gjort seg noen erfaringer, har sett hva som fungerer og ikke fungerer, man begynner å finne en rytme, fått seg noen større muskler – man er mer rustet.

Hos oss er det viktig med god kvalitet og god mat. Kombinert med et
godt smil og god service.

Fokusområdene

– Hos oss er det viktig med god kvalitet og god mat. Kombinert med et godt smil og god service, håper vi våre gjester kan føle seg hjemme hos oss- at dette stedet er litt deres også.

Et møtepunkt

Da Janniche overtok bakeriet forhandlet hun varer fra Jærbakeren. Da disse gikk konkurs ble det nødvendig med et navneskifte. Dette var relativt enkelt, det måtte bli Landsbybakeriet. Landsbybakeriet fikk nye leverandører, som Romsøes konditori og Sandnesbakeri.- Vi har mange stamkunder som har ukentlige treff hos oss. Disse har gjerne egne bestillinger, og da står maten klar når de kommer, slik liker jeg. Mens vi prater er «Herreavdelingen», som Janniche kaller dem, dypt engasjerti et tema på nabobordet vårt.- De er her hver dag, alltid like velkomne! I tillegg til de faste kundene, så er det mange som dropper innom for en matbit eller en kaffe til å ta med.- Her kommer det alle typer mennesker, sier Janniche og smiler.- Her er det barnebarn på tur med besteforeldre, foreninger og barseltreff,turgjenger og arbeidskarer som skal kjøpe seg lunsj. Jeg liker den pulserende atmosfæren. Janniche smiler hele tiden, mens hun prater.- Når det er så fullt at man må sette seg på et bord med ukjente, da skjer det alltid noe spesielt. Det er så fint når det knyttes bånd mellom bordene. Ingenting er som samtaler som går på kryss og tvers i lokalet.- Landsbybakeriet er blitt det jeg drømte om, et møtepunkt mellom mennesker.

Landsbymagasin forside

Portrettinternvjuet er hentet fra