Newman butikken

Hildegunn har peiling på hva menn ønsker å kle seg i

Newman Herreklær

Dere har sikkert møtt henne. Hun er varm i blikket, alltid hjelpsom og imøtekommende. Hun ble mamma til trillinger, to gutter og en jente, for 24 år siden, og er nå butikksjef og leder av Newman Herreklær. Med to gutter i hus har Hildegunn Sande god peiling på hva unge menn ønsker å kle seg i.

Fra tenåring til 100 år

– Jeg drømte om en herrebutikk i Randaberg, lett tilgjengelig med klær til menn i alle aldre, og det er jeg stolt av at jeg har fått til! Kundegruppen til Newman Herreklær er fra tenåringer til eldstemann på 100 år. – Ja, sier hun og ler, jeg har faktisk hatt en mann her inne som var 100 år. Da var det fint å ha en stol å sitte på. Shopping kan være slitsomt for oss alle, sier hun og smiler.

«Fiks meg et antrekk»

Hildegunn har vært butikksjef i 3 år og ser en endring fra hun startet. Hun ønsket ikke å være en butikk for kun eldre menn, men ha en bredde i utvalget så alle menn, skal kunne finne seg til rette. Det er nå flere merker som gir et større utvalg og et større spenn i pris – her er det noe for alle. Newman Herreklær kan kle deg opp fra topp til tå; klær, sko og belter! – Jeg glemmer aldri en kunde som tydelig var på gjennomreise fra A til B. Han hadde glemt en festmiddag jobben skulle ha på kvelden, og nå sto han her i butikken min, i arbeidsklærne sine. Han sa bare: «Fiks meg et antrekk», så var vi i gang. Det var helt fantastisk. Jeg fikk kle ham opp fra topp til tå. Vi klippet av lappene og han gikk ut som ny mann. Det glemmer jeg nok aldri! Det er viktig for Hildegunn å bli litt kjent med kundene sine, så hun kan finne klærne de trives i.– Det er inspirerende å hjelpe menn med en beskrivelse av hva de ser for seg. Det samme gjelder egentlig når det gjelder gaver. Å jobbe ut fra type, prisklasse og alder for å finne det perfekte klesplagget eller antrekket er noe av det kjekkeste jeg gjør!

Jeg ønsker å være en butikk med herreklær til mannen i bygda vår og øyene rundt oss, og håper derfor at alle skal kjenne på en avslappet atmosfære når de kommer.

Avslappet atmosfære

Hildegunn er takknemlig for de mange hyggelige og faste kundene som kommer. Hun håper at flere gutter kan komme innom, bli kjent med butikken og få råd og tips. – Jeg ser at menn og kvinner ofte har ulike tanker om hva de liker og trives i. Noen liker de stramme buskene, mens mange går for det som er løst og ledig. Noen er bevisste i stylingen, mens andre er ubekvemme når de entrer butikken og går for mørke og nedtona klær. Jeg ønsker å være en butikk med herreklær til mannen i bygda vår og øyene rundt oss, og håper derfor at alle skal kjenne på en avslappet atmosfære når de kommer. Her er det lov for mennene å komme og kikke en og to og tre ganger, før man eventuelt bestemmer seg.– Jeg jobber på et fantastisk fint senter med kjekke kollegaer jeg treffer hver dag, og når vi legger de hyggelige kundene som er flinke til å handle lokalt på toppen av det, så har jeg virkelig verdens beste jobb!

Landsbymagasinet_01-2020

Portrettinternvjuet er hentet fra