Morten Svela, grunder og daglig leder i Gymo

En gründer med drive

Tekst: Merete Økland Espedal
Foto: Ove Tennfjord, Randaberg kommune og Aud Helen Eike Erdal

Årets bedrift 2019

Fakta om Morten Svela

NAVN: Morten Svela

ALDER: 38 år

SIVIL STATUS: Gift med Camilla

BARN: Gutt og jente på 7 og 8 år

YRKE: Daglig leder av Gymo AS

VIKTIGSTE VERDI: Familien

I stolen sitter en tilsynelatende avslappet mann. Morten Svela (38) er fornøyd og takknemlig, men ikke av typen som bobler over av entusiasme. Førsteinntrykket er en tilbakelent mann som forteller at han elsker å være hjemme. Han prioriterer kvalitetstid med familien, han er ektemann, pappa til to, har mange parallelle prosjekter, er daglig leder av GYMO AS, og mener selv at han ikke er en ledertype.

Å skulle prate om seg selv og bedriften er han ikke vant til. Men det må han, for GYMO har levert strålende resultater flere år på rad. Gymo AS ble etablert i 2009 i Mortens garasje, med hovedfokus på å selge spesielle klokker til helsepersonell. I dag er Gymo AS en nesten komplett leverandør av medisinsk utstyr og helseartikler til sykehus, sykehjem, leger, terapeuter, klinikker og til privatmarkedet. I 2018 ble selskapet kåret til Gassellebedrift for 5. året på rad. Markedet er i hele Norge, i tillegg har de også startet salg til både Sverige og Danmark. Gymo AS ble i 2018 tildelt prisen som Årets Bedrift og har, på kort tid, blitt en god ambassadør for Randaberg kommune. Etter en prat med Morten, innser jeg at bak denne rolige, tilbakelente typen, så har han et hode som sjeldent og aldri tar pause. Det er tanker og idéer, planer og prosjekter som stormer rundt, og som hele tiden driver ham framover. Morten er en klassisk gründer.

Tidlig i jobb
Morten mimrer tilbake og husker at han tidlig ønsket å være med å starte noe. Han snakker varmt om oppveksten og fotballmiljøet. Alt var trygt. Alle kjente alle. Han vokste opp i en søskenflokk på fire; Merethe, tvillingene Morten og Mona, lillebror Marius, og to engasjerte foreldre. Han startet tidlig å jobbe. Han syklet med avisene, hentet egg og plukket jordbær. Hele denne prosessen var svært lærerik. Han lærte at man må gå løs på motbakkene for å komme i mål. På spørsmålet om det er noen verdier han ønsker å gi videre til barna, så er det nettopp dette: – De må lære seg å jobbe. Ingenting kommer gratis i livet. De må få ta del i det vi voksne driver med, samtidig som vi må oppmuntre og heie. Vi kan aldri gjøre mer enn vårt beste, og barna må få vite at dette er godt nok! Samtidig som barna må få ta del i oppgavene vi voksne utfører, så er det essensielt at også vi voksne engasjerer oss i barnas hverdag, forteller Morten. – Jeg kunne aldri vært en forelder som sitter passivt på tribunen og ser på at barna trener. Jeg liker å engasjere meg i det barna driver med, og jeg tror det er viktig. Slik blir man kjent med barnas venner og får en egen forståelse av miljøet de er en del av. Dette er ekstremt verdifull investering!

Trening er den beste medisinen til å takle stress. Og til syvende og sist er familien min viktigere enn alt, så den skal ha førsteplassen i livet.

Morten Svela og Gymo mottar prisen for årets bedrift 2019

Aldri helt fornøyd
Morten er en som aldri er 100 % fornøyd, han jobber alltid for å finne noe bedre. Det driver ham hele tiden fremover. Han er en pessimist som aldri er helt i mål. – Jeg har aldri helt troen på at det skal gå bra, sier han med et beskjedent smil. Hvert år tenker han at året ikke blir bedre enn året før. – Jeg tenker alltid at så lenge vi klarer å matche fjoråret, så skal vi være være fornøyde… Morten har overgått dette målet fem år på rad. – Men en dag så må det jo snu, legger han til med et beskjedent smil, som den pessimisten han er. Dette evige tankekjøret og letingen etter nye løsninger i egen bedrift, kombinert med hus, familie, og private byggeprosjekter, resulterte i stressymptomer og sykemelding for Morten. Dette er nå to år siden. Morten omtaler det som et møte med den berømte lettveggen. Han ble sykemeldt i en liten periode. Morten ser at det var et uunngåelig møte, men svært lærerikt. – Jeg var heldig som ikke fikk en hardere smell, selv om jeg måtte lære det den harde veien. I etterkant er jeg blitt flinkere til å se egne begrensninger og kjenner signalene kroppen gir meg. Jeg har ansatt en ekstra i bedriften, og blitt flinkere til å takle stress. I tillegg har jeg begynt å trene ukentlig igjen. Trening er den beste medisinen til å takle stress. Og til syvende og sist er familien min viktigere enn alt, så den skal ha førsteplassen i livet.

”Street smart”
Morten ler litt når han tenker tilbake på starten. – Det er egentlig litt sprøtt å tenke på, sier han. Da Morten startet på sykepleierutdanningen, produserte han noen startpakker som han solgte på skolen. Alle nye sykepleierstudenter fikk anledning til å prøve og kjøpe uniformer og et start-kit til å bruke i studiet og i den kommende karrieren. – Det har vært viktig for meg, at det jeg holder på er bærekraftig. Jeg er nok kanskje nøysom og nøktern, men liker også å se på det som noe jeg har tenkt godt gjennom. Morten forteller at han har aldri tatt av eller satset stort. Det har vært viktigere for ham å ikke investere i noe nytt, før pengene har kommet tilbake til bedriften. – Det første kjøpet jeg gjorde var å bruke 20 000 kr på å produsere opp et parti med klokker man henger på uniformen. Da dette partiet ble solgt ut, så kjøpte jeg inn nye. Slik holdt jeg på. Kjøpte inn og solgte ut. Vi økte litt og litt, og gapte derfor aldri for stort. Mor hjalp meg på dugnad i garasjen, med å behandle bestillinger, pakke varer og sende på posten. Slik startet det som ble til GYMO i dag. Vi jobba først i garasjen, men da det begynte å komme så svære biler og de ikke kom inn i gata vår, men måtte kjøre varene med truck gjennom boligfeltet, så skjønte jeg at det var tid for å finne et nytt lokale.

Ikke et supermenneske
Å være gründer innebærer å jobbe hele tiden, spesielt i starten. Morten satt gjerne oppe til 02-03 om natten. Han så ikke på klokka, men satt til jobben var blitt gjort. Morten mimrer tilbake på en slitsom tid med jobben som sykepleier i tillegg til Gymo. Selv om livet nå er mer i retning A4, som han selv omtaler det, så elsker han fleksibiliteten i å ha egen bedrift. – Jeg hadde aldri klart å ha en åtte til fire-jobb. Jeg er redd det hadde blitt for rolige dager. Jeg elsker å finne på nye ting, og ha en viss fleksibilitet. Nå som han har gjort ferdig hytta på Fogn, så har han og kona Camilla kjøpt nytt hus som skal pusses og fikses. Det skjer alltid noe rundt Morten, og blir det rolig, så finner han på et nytt prosjekt. – De ansatte ser nok på meg som utålmodig. Jeg vil helst at vi skal ligge foran skjema, og jeg vil mer enn vi har kapasitet til. Da kjefter de på meg, ber meg sette meg på kontoret igjen, Morten ler. For de ansatte har god kontroll. – Etter at jeg innså at jeg ikke var et supermenneske, så har jeg blitt tvungen til å slippe deler av ansvarsområder, og la andre styre disse av prosessene. Før ville Morten vite alt om alt, men dette har han måtte gi fra seg. – Nå prøver jeg å legge tilrette for at de ansatte har det fint på jobb. At de trives. Det er viktig for meg at jobben ikke er et pliktløp, men noe de gleder seg til.

Landsbymagasinet_01-2019

Portrettinternvjuet er hentet fra