3 damer i en butikk

Dette får vi til sammen

Sør

En butikk der mødre og døtre er kollegaer og samarbeidspartnere.

De fleste av oss går ut dørene hver morgen for å gå på jobb. Vi har jobbmøter i kontorlokalene, vi kobler på og vi kobler av. Men for jentene på SØR så er jobben en livsstil, en familiesak, en familiebedrift.- Mannen min ler av meg når jeg sier vi skal ha jobbmøte med mor, far og søster, forteller Linn.For jobbmøtene i familien Sørnes kan være rundt middagsbordet en søndag eller en fellesfrokost hjemme hos mor og far. De er sammen om dette.

Familiebedrift

– Jeg hadde aldri klart dette alene, sier Bente Sørnes, daglig leder av SØR.J entene ler litt, for egentlig har de ikke titulert noen som daglig leder. Alle har en viktig rolle i bedriften. Alle er uunnværlige på hver sin måte,sine ansvarsområder, de har funnet sin plass. De er ikke så opptatt av titler og hierarki. Skulder ved skulder jobber mor Bente og døtrene Tonje (29)og Linn (31) med driften av butikken.- Vi har et helt fantastisk samarbeid, både vi som er i Sørnes-familien, men også Irene og Liv-Cate, som jobber her. Vi er som en stor familie alle sammen og så må vi ikke glemme mor sier Bente, hun har vært en uvurderlig hjelp helt siden starten i 2005. På tross av at hun har rukket å bli 78 årer hun fortsatt å se i butikken på travle dager og så sprer hun alltid godt humør rundt seg.- Å være en familiebedrift har plusser og minuser, men aller flest plusser,smiler Bente- Det blir jo et minus når Tonje bestemmer seg for å legge bryllupet i Spania og hele familien vil ned, ler Linn. Men da kom venner rundt familien til pumpene og hjalp til.

Den viktigste moten er at du føler deg vel

Kunder & klær

– Vi merker at kundene våre er svært bevisste på hva de vil ha. Ofte har de bestemt seg før de kommer inn i butikken, forteller Tonje, som er ansvarlig for Instagram-kontoen til butikken. SØR er opptatt av å ha varer i ulike prisgrupper og de skal være av god kvalitet.- Det er spennende med kundene våre. De er så enormt forskjellige, og det elsker vi. Mor og datter, bestemor og barnebarn. En dag kom to åttendeklassinger inn og skulle kjøpe gave til moren. Enormt fint at vi kan være et slikt sted!- Vi har innsett at vi ikke vil kategorisere typer og stil, men plukker ut de klærne og skoene vi liker til ulike bruksområder. Hos oss finner du mote til hverdag, jobb og fest. Tonje legger til: – Den viktigste moten for SØR, er at du skal føle deg vel. Det må være trenden du kjøper klær etter.

Å jobbe sammen er en styrke

– Mor og far har alltid hatt ett fokus: «Så lenge du gjør ditt beste, så er det godt nok», forteller Tonje. Døtrene fortsetter:- De har, gjennom denne butikken, gitt oss et rom der vi mestrer og ser atvi har noe å bidra med. De har alltid regnet med oss og gitt oss 100 % frie tøyler. Gjennom butikken har vi fått en mestringsarena og en stemme. Det er vi evig takknemlig for. Jentene på SØR har hele tiden hatt ett mål: Dette skal vi få til sammen. De fire lærer av hverandre og bygger hverandre opp.- Av og til lurer jeg på om vi blir for mye kollegaer og ikke så mye mor og datter, sier mamma Bente, men samtidig ser jeg at vi er sammen om absolutt alt. Vi hjelper hverandre, involverer hverandre, og vi har sett atdette ikke hemmer oss, men tvert imot, utvikler oss.

Landsbymagasinet_01-2019

Portrettinternvjuet er hentet fra