2. desember, 2022

Rita Eriksen og Dag Vagle – Vinterlys

Fredag 02/12 - 20:00
Varen
Randaberg kulturscene

Sammen med noen av de ypperste musikerne i landet skaper Rita Eriksen og Dag Vagle nydelig førjulsstemning med konserten Vinterlys!

Rita Eriksen og Dag Vagle har kjent hverandre i en årrekke, og jobbet første gang sammen på Eriksen-albumet Blåmandag fra 1998. Over årene har de møttes i ulike prosjekter, men det var etter at Rita hørte Dag Vagle synge «Askepottsangen» på Tsjekkisk at hun tenkte tanken om et samarbeid på julekonserter. Dette er fjerde året de arrangerer Vinterlys-konserter.

Publikum vil få høre kjente låter som forbindes med julen, og perler fra begge er bundet sammen av et fantastisk band.

Rita Eriksen har siste årene gjort stor suksess med konsertforestillingen «Songbird» – en hyllest til Eva Cassidy og i ABBA oppsetningen «Thank you for the music – Vi elsker ABBA» Hun er kanskje den artisten i Norge som har flest duetter på merittlisten, og har sunget med bl.a. Hellbillies, Bjørn Eidsvåg, Tre Små Kinesere og Delbert McClinton.
Da Rita skulle velge duettpartner på albumet «Øyeblikk» fra 2014, var førstevalget Dag Vagle på låten «Alt te si tid». En nydelig låt som hører naturlig hjemme på «Vinterlys» da konserten også har enkelte avstikkere fra den klassiske julemusikken.

Dag Vagle er soloartist og frontfigur i bandet Helldorado og han spiller også aktivt med Randi Tytingvåg Trio og Janove. Da «Feedback» skulle kåre tiårets 10 beste plater ved årsskiftet trakk Egon Holstad frem platen «Bones in the Closet med Helldorado og skrev «Dag Vagle er en av våre beste vokalister noensinne og er hans låt «Johnny’s Song» den beste som ble laget her på berget i hele tiåret? Ja, det tror jeg pinadø».
I tillegg til å være en fantastisk formidler av tekst, er han en også en ypperlig musiker med gitar som sitt hovedinstrument.

Benytt muligheten til å nyte fin musikk og finne roen julen 2022

Kjøp billett